fbpx

Een nieuw avontuur

Lieve allemaal,

 

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk al weten is Vieth Hairdressers per 1 januari overgenomen. Mijn naam is Monique Assen, ik heb de zaak overgenomen van Paul Vieth.  Al vanaf het begin ben ik bedrijfsleidster van het bedrijf. Af en toe een paar jaar weg geweest om in een ander filiaal te werken, maar altijd voor Paul Vieth gewerkt en sinds 2011 was ik alleen nog maar werkzaam in Dalfsen.

 

Een bedrijf waar mijn hart ligt. Toen Paul vroeg of ik het bedrijf over wilde nemen hoefde ik daar uiteraard niet lang over na te denken. Het hele jaar zijn we druk geweest om alles goed te regelen, zodat ik 4 januari samen met het fantastische team een super mooie knallende opening tegemoet zou gaan.

 

Maar helaas, ineens een lockdown. Veel bedrijven worden hierdoor zwaar getroffen en ook wij zullen nog geduld moeten hebben tot we ons enthousiasme op jullie mogen botvieren. We waren al bijna niet meer te houden en nu moeten we nog langer wachten. Hopelijk mogen we jullie snel begroeten en een welkomstdrankje aanbieden tijdens een behandeling bij …………

 

O ja, hoe gaat het nu eigenlijk heten??

 

Inderdaad Vieth is inmiddels van de gevel verdwenen en de nieuwe naam wordt begin januari opgehangen. Inmiddels is ook alles al geschilderd in de nieuwe kleuren. De naam is voor mij iets bijzonders, zo bijzonder dat ik het graag met jullie wil delen.

 

2021 was een heftig jaar voor ons allemaal, we begonnen met een lockdown en we gaan het jaar ook uit in lockdown. Maar naast de lockdowns heb ik ook in 2021 afscheid moeten nemen van mijn ouders. Mijn vader woonde de laatste 11 maanden van zijn leven in een verzorgingshuis. Mijn moeder was ook ziek maar kon nog goed voor zichzelf zorgen, maar voor mijn vader zorgen lukte echt niet meer. Een moeilijke maar onvermijdelijke keus om mijn vader te laten opnemen in een verzorgingshuis. Ook het verzorgingshuis waar mijn vader woonde kregen ze te maken met een corona uitbraak. Ook mijn vader werd positief getest. Het virus was te sterk voor hem. Slechts 8 dagen na de positieve test overleed mijn vader op 4 januari 2021. Hij viel onder de veel besproken ‘kwetsbare groep’.

 

Mijn moeder, hoe moest zij hiermee omgaan? Zo verdrietig, maar ze moest de draad weer oppakken. Ook zij was erg ziek, dus alles er uithalen wat er nog in zat was het idee (waar corona dit toe liet uiteraard). Bewonderingswaardig hebben wij naar haar gekeken hoe zij omging met zoveel tegenslagen. Iedere keer krabbelde ze weer op van een kanker die weer gemuteerd was. Vechten, dat kon ze. Klagen, kende ze niet. Mensen inspireren en liefde geven, dat is wat ze haar hele leven heeft gedaan. Mijn moeder was op de hoogte dat ik 1 januari 2022 eigenaar zou worden van dit prachtige bedrijf. Trots dat ze was, hoopte ze dat ze de opening nog mee mocht maken. Helaas laaide de kanker ineens flink op. Op 23 augustus kregen wij te horen dat ze uitbehandeld was. En op 31 augustus hebben we ook van mijn lieve moeder afscheid moeten nemen.

 

De tekst die we bovenaan haar kaart hebben geschreven, was:

“Wat heb je ons een liefde en inspiratie gegeven”.

 

De naam van de kapsalon had ik al bedacht, mijn moeder was hiervan op de hoogte en zij vond hem prachtig. De naam was zo sterk voor mij dat ik er al snel niet meer van af kon wijken. Wat mensen er ook van vonden, voor mij was het speciaal. Ik wist alleen niet waarom……Totdat ik de kaart eens rustig doorlas die wij voor mijn moeder hadden gemaakt. 

Liefde en inspiratie!

 

Het zal jullie dan ook niet doen verbazen dat de zaak:

HAAR-INSPIRATIE

gaat heten. Voor mij een prachtige naam met een dubbele betekenis.

 

Uiteraard is de naam ontstaan door de inspiratie wat wij haarstylisten krijgen van haar. Jullie haar! Wij hebben dan ook als team enorm veel zin om jullie allemaal te inspireren met onze kennis en enthousiasme. Komend jaar zal er dan ook weer veel getraind, gelachen en genoten worden, de 3G regel binnen Haar-inspiratie. Met deze basis regel zal presteren niet moeilijk zijn. Onze kracht zit in plezier hebben in wat wij doen. Hoe fijn, dat jullie geïnspireerd worden door haarstylisten die gepassioneerd zijn en plezier hebben in waar ze goed in zijn.

 

Wij blijven werken met de prachtige producten van N/O en Nook. Deze producten zijn de nieuwe balans tussen het gebruik van zoveel mogelijke natuurlijke ingrediënten en werkzame grondstoffen voor originele verzorging, kleuring en styling. De producten van N/O zijn vrij van microplastics, SLS, SLES, minerale oliën, parabenen en silicone. De nieuwe Urban Nature lijn is 100% vegan, waarbij gekozen is voor enkel noodzakelijke natuurlijke ingrediënten. De N/O Colorizer Natural-serie (onze kleurproducten) bevatten geen ammonia, PPD en resorcinol. En tot slot Nook, onze Hair Care lijn die vol trots naast N/O staat.

 

“Wij geloven in de schoonheid van eenvoud. In de harmonie van elementen, In de balans tussen mens en natuur.” Dat is de filosofie van Nook.

 

Zodra we – bijna zeker weten wanneer- we weer open mogen bellen wij iedereen die al een afspraak had ingepland op om een nieuwe afspraak te plannen. 

Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen bellen we niet alleen met ons vaste nummer, maar ook met mobiele telefoonnummers. Het kan dus zijn dat je door een onbekend nummer gebeld wordt. Vervolgens gaan alle lijnen open voor iedereen om een afspraak te kunnen inplannen.

 

Laat je hopelijk snel verder inspireren door het team van Haar-Inspiratie.

 

Veel gezichten zullen voor jullie vertrouwd zijn zoals: Lilian, Iris, Mariëtte en Ruth (haarstylisten) en Serena en Sharon onze twee enthousiaste inmiddels tweedejaars, junior haarstylisten. Daarnaast hebben wij dit enthousiaste team weten uit te breiden met drie toppers; Zoë en Mariska (haarstylisten) en Isa als eerstejaars junior haarstylist.

Hopelijk tot snel bij HAAR-INSPIRATIE!

 

Veel liefs,

Lilian, Mariëtte, Iris, Ruth, Mariska, Zoë, Sharon, Serena, Isa en Monique